Vstup do interní sekce

Stanovisko SVL ČLS JEP

24.2.2006

Dne 16. 2. 2006 se na základě pozvání MZ ČR uskutečnila schůzka zástupců SVL ČLS JEP a MZ ČR. Jednání se účastnil ministr zdravotnictví ČR MUDr. David Rath, MUDr. Michal Sojka a předseda SVL ČLS JEP doc. MUDr. Svatopluk Býma, CSc. a místopředseda MUDr. Otto Herber.

Předmětem jednání byla účast ministra na 1. mezinárodním sympoziu praktických lékařů v březnu 2006 v Praze a problematika preventivní péče.
     I přes udávané 3% navýšení úhrady za prevenci zástupci praktických lékařů  konstatovali, že náklady na další  indukovaná vyšetření a léčbu snižují možnosti preventivní péči  poskytnout.  Ze strany ministra zdravotnictví byla otevřena diskuze ohledně úhradové vyhlášky č. 550/2006 Sb. Po delším jednání zástupci SVL ČLS JEP konstatovali, že považují tuto vyhlášku v segmentu primární péče za špatnou, která může ohrozit kvalitu poskytované péče, a proto podporují protestní akci dne 24. 2. 2006. Za nejlepší řešení považují zavedení dohodnutých regulací v segmentu praktických lékařů před platností této vyhlášky z konce roku 2005.

Doc. MUDr. Svatopluk Býma, CSc.                                                                MUDr. Otto Herber
předseda SVL ČLS JEP                                                                                  místopředseda SVL ČLS JEP

Autor: Lucka  |   Sekce: Zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému

ISSN 1801-6383